5 Mayıs 2007 Cumartesi

The Da Vinci Code


1. BÖLÜM
Demoyu izledikten sonra Saouniere’in bedenini inceleyin, 3-9-7 numaralı delillere bakın. Bu arada cep telefonumuza Sophie’den bir mesaj geliyor ve mesajda tehlikede olduğumuzu söylüyor. Envanteri açıp kartviziti inceleyin, arka tarafındaki 459 numarasını cep telefonunuzda kullanın.
Sophie ile tuvalette birlikteyiz. Lavabodan sabunu alın üzerimizde bir izleme cihazı var, envanterden izleme cihazı ve sabunu birleştirin. Pencereyi açın (E harfine sürekli basın ekranda W harfi çıkınca farenin iki tuşuna birden basıp sürükleyin) Sabunu alıp pencereden atın.
Şimdi şifreli yazıyı çözeceğiz cevap: THE MONA LISA
UV ışığını bulmak:
İç tarafa doğru ilerleyin sol tarafta bekleyen polisle konuşun ilerdeki demir parmaklıklı kapının yanına gidin. Sol tarafındaki düğmeye basıp kapıyı açın. Gizlenerek ileri doğru yürüyün, yerdeki demiri alın. Arkası dönük olan polisin kafasına demirle vurup onu bayıltın raftan UV ışığını alın.
Mona lisa tablosunda uv ışığını kullanın, bazı gizli semboller çıkacak ortaya, fare ile tüm sembollerin üzerinden geçin, çıkan ekrana sırayla şu kelimeleri yazın:

DA VINCI
PAINTED THOSE
THAT KNEW
BETWEEN BACCHUS
AND URIEL LIES
THE CLUE
Bu şifre bize başka bir ipucu veriyor. Burada biraz aksiyon sahnemiz var polisi bayılana kadar döveceksiniz. Daha sonra heykeli inceleyin ve elindeki Satürn’ü alın, kapıdan çıkın.Duvardaki tabloları inceleyin, bir eliyle yukarıyı işaret eden Bacchus tablosunun tam üzerinde asılı olan tabloyu inceleyin, tablonun çerçevesinin üzerinde gizlenmiş olan yüzüğü alın. Sol tarafa dönün sağdaki koridora girin, Sauniere’in odasındaki polislerin konuşmalarını dinleyin. Biraz uzaklaşın polisler odadan çıkınca gizlice odaya girin.
Sauniere’in odası:
Masasını inceleyin çekmecelerine bakın. Sağ taraftaki 1. çekmecede bir bandaj bulacaksınız, eğer yaralandıysanız kullanabilirsiniz. Masanın üzerindeki kaleme ve heykele bakın. Heykelin duvardaki haritayı işaret ettiğini göreceksiniz, uv ışığını kullanarak haritayı inceleyin. 987 yazılı olan yerin alt tarafında daire içine alınmış bir bölge göreceksiniz. Sol taraftaki havalandırma kapağını kullanarak buradan çıkın.
Restorasyon odası:
Sol taraftaki havluyu alın, sağ tarafta üzerinde restorasyonda kullanılan bazı sıvılar var bunları nasıl kullanacağımızı odanın sol köşesindeki masada bulduğumuz bazı dokumanlar yardımı ile buluyoruz. Çözümü şöyle, beş adet sıvı dolu şişe var, soldan sağa doğru 1. 2. ve 4. şişelerden aldığınız sıvılar birleşince kırmızı bir renk oluşturacak, bu sıvıyı havlu ile birleştirin.
Odanın sol köşesindeki masanın çekmecelerini inceleyin ve notu inceleyin, masanın üzerindeki dokumanı okuyun. Sağ tarafta büyük bir tablo var, bu tabloda, ilaçlı havluyu kullanın.Kapının sol tarafındaki tabloların arkasına bakın büyük bir sağlık çantası bulacaksınız, yaralandığınızda kullanabilirsiniz. Odadan çıkıp saklanarak Mona Lisa odasına girin.
Nike Odası:
Odadaki polisi etkisiz hale getirin, Mona Lisa tablosunun arka tarafındaki kapıdan içeri girin. Buradaki polisleri yerdeki demirle arkalarından gizlice yaklaşarak etkisiz hale getirebilirsiniz. Sağ taraftaki odaya girin, merdivenlerden çıkın, burada resimde gördüğümüz heykel bulunuyor, inceleyin. Heykelin sol tarafındaki camekanlı kutuya yakından bakarak yüzüğü kullanın, gizli bölüm açılacak içindeki diski alın.Merdivenlerden aşağıya alt kata inmemiz gerekiyor, aşağıda 2 polis var, duvarın arkasına saklanarak onların birbirlerinden ayrılmalarını bekleyin ve saldırın. Onları da hallettikten sonra alta inin, sağ taraftaki korkuluğun üzerinden LEAD COIN’ı alın. Evet, artık müzedeki işimiz bitti.
2. BÖLÜM
Yerde yatan rahibe bakın, iki yatak arasında sağlık bandajı bulacaksınız. Buradan çıkıp tam karşıdaki odaya girin. Yerde yatan rahibeyi inceleyin, elindeki telefon numaraları yazan kağıda bakın. Çalışma masasındaki notu okuyun üzerinde 7: 14 yazıyor. Dolaba bakın ama şimdilik açamıyoruz. Yatağın yanına gelin, yatağı çekip altındaki bulmacayı bulun. (E harfine basacaksınız, oyunun alt ekranında gösterdiği anda S tuşuna ve aynı anda farenin her iki tuşuna basıp aşağıya sürükleyeceksiniz) Altından çıkan bulmacada orta bölüme taşların yerlerini değiştirerek SION yazmasını sağlayın, açılan bölmeden bronz taşı alın. Odadan çıkın.
Sağdaki kapıdan balkona çıkın, karşı odaya girin. Raftan yağ tenekesini ve penseyi alın. Balkona çıkarak tekrar kiliseye girin. Karşınızdaki bölüme yürüyün, sağdaki kapıyı çalın, rahibe Margarite kapıyı açacak ve bize bazı bilgiler verecek. Diğer kapıyı açın balkona çıkın burada bir rahip göreceğiz. Gizlice ilerleyerek sağ tarafta yerde bulunan sopayı alın ve yine gizlice yaklaşarak rahibe arkadan vurun.Balkona çıktığınız kapıya doğru yürüyün, sağdan aşağıya inin ve kapıyı açın. Tekrar sağdaki büyük kapıyı açıp girin. Kilisenin ana girişindeyiz bu alanda da iki tane rahip var, onları da öldürün. Burada üzerinde roma rakamları ve resimler olan 14 sütunu inceleyin hepsinin resimlerine bakın. IX ve X sütunlarının arasındaki bölüme girin pencerenin kenarındaki TIN COIN’i alın. XI sütununun önünde yerde bir kapak var daha sonra bu kapağı açacağız. VIII sütununun karşısında bir çeşme var içindeki anahtarı alın. III sütununun sağında yerde bir plaka var, daha sonra buraya tekrar geleceğiz. XIV sütununun arka tarafında bir bandaj bulabilirsiniz.
Şimdi bulduğumuz anahtarla rahibenin odasındaki kilitli dolabı açın, içindeki küçük heykeli alın. Tekrar sütunların bulunduğu alana dönün, bu heykeli III sütununun sağında yerdeki plakaya bakın. Sol taraftaki kapağın üzerindeki ay isimlerini yürümekte kullandığınız yön tuşları ile Aprilis’e getirin, sağ taraftaki tarih seçeneğini de XI’ getirin, arkanızda bir bölme açılacak. Açılan bölmeden küçük heykeli alın. VII numaralı sütunun sağ tarafındaki kapının kilidinde penseyi kullanın ve kilidi kırın. İçeri girip merdivenlerden çıkın. Burada rahiplerin konuştuklarını duyacaksınız. İçeri girin büyük bir org var, orgun sağındaki kolu çevirin ve orgun saatini 7.14 olarak ayarlayın, açılan bölmeden COPPER SLIDE’i alın. Kapının sağında yerde bir bandaj bulabilirsiniz.
Şimdi tekrar aşağıya inin sütunlu odaya gelin. Burada iki rahip ver onları etkisiz hale getirin. Şimdi VII numaralı sütuna gidin, önündeki panele haç taşıyan heykeli yerleştirin. XIV sütuna gidin buraya da yatar durumda olan heykeli yerleştirin. Yerdeki kapak açılmaya hazır durumda şimdi gidip kapağı açın ve aşağıya inin.Kilisenin altında bir mağarada buluyoruz kendimizi. Sağ tarafta kutuların arasından DA VINCI'S ORNITHOPTER’ı alın. Sol tarafa yürüyün burada taşın üzerinde üç tane fener göreceksiniz. Fenerlerin önündeki gaz yağı deliğine envanterdeki yağ tenekesini kullanın. Fenerlerin kapaklarını açarak kibritle yakın. Sağda ve soldaki fenerlerin kapaklarına Cooper slide’ı Cooper fenere, diğer slide’i diğer fenerin kapaklarına takın duvarda JERUSALEM yazısı çıkacak. Sağ taraftaki lahdi itin. Arkasından bir bulmaca çıkacak.
S- E- R- J- L -A -M –E-U
5- 2- 3- 1- 7- 6- 9- 8- 4
Bulmacayı çözünce yerde bir kapak açılacak Grand Masters of the Priory of Sion listesini bulacağız. Buraya ilk geldiğiniz yere yürüyün iki tane rahibi merdivenin önünde beklerken bulacağız. Bunları dövmek kolay çünkü siz vurmadıkça onlarda vurmuyor. İkisini de hallettikten sonra merdivenden yukarı tırmanın. Burada bir rahip daha var onu da etkisiz hale getirip rahibe Margarite’in odasına gidin ve bu bölümü bitirin.
3. BÖLÜM
NORMANDY KONAĞI
Burada Sophie’i yönetiyoruz. Etrafta iki köpek var ama saldırmıyorlar sadece geçmemize izin vermiyorlar. Sağ taraftaki binanın arka tarafına dolaşın ve pencereden içeriye girin. Etrafı incelemeye başlayacakken pencereden Silas girecek. Onu haklayın, raflara bakın şifreli bir kutu göreceksiniz. Arkasındaki kara tahtada 1.1.2.3.5.8 yazdığını görüyoruz. Buda ayrı bir şifre. Bu şifrenin anlamı şöyle 1+1,2+3,5+3,8 devamını düşünecek olursak,5+8=13, 8+13=21, 13+21=34 şifremiz 132134 olarak ortaya çıkmış oluyor. Şifreyi girip kutuyu açın ve içindeki evin anahtarını alın. Yerdeki demiri alıp kapıyı açarak tekrar bahçeye çıkın.
Karşınızdaki kapıyı kırarak içeri girin, buzluğu açıp içindeki köpek yemeklerini alın. Bahçeye çıkın ileri yürüyün sağa bakın, tel örgülü alanın içinde köpeklerin yemek tasları var. Yemekleri taslara koyun, bu alandan çıkıp sola dönün ilerde yukardan sarkan bir ip göreceksiniz. İpi çekince köpekler yemeklerini yemek için bulundukları yerden ayrılacaklar. Artık eve girebiliriz, ama ilk önce köprüyü çevirmemiz gerekiyor. Köprünün sağ tarafına yürüyün buradaki makaranın kolunu çevirerek köprüyü döndürün. Köprüden geçerek evin kapısına gelin. Anahtarı kullanarak kapıyı açın ve içeri girin.Sol taraftaki koridora girin, dolabı açın, ayakkabıların olduğu yerden AENEAS STATUE’ı alın. Salona geçin şömineye bakın. Üzerindeki disklerden biri eksik, envanterinizdeki diski burada kullanın. Bunları çevirmemiz gerekiyor ama daha sonra. Şimdi odanın diğer tarafına yürüyün, sehpanın üzerindeki CUPID STATUE’ı alın. İlerde görünen merdivenlerden üst kata çıkın. Buradaki pencerelerin üzerindeki dört yazıyı ve üstteki dört şekli inceleyin. Bunlar şömine bulmacasını çözümünde yardımcı olacaklar. Merdivenlerden tekrar çıkın. Kapıyı açmak için envanterdeki yüzüğü kullanın.
Yatağı inceleyin ve DA VINCI'S TANK’ı alın. Şimdi çekmeceli dolabı karıştırın içinde bir bandaj ve bir şiir bulacaksınız. Çekmecelerden biri kilitli yüzüğü kullanarak açın VULCAN STATUE’i alın. Şimdi gidip şömine bulmacasını çözelim.
Şömine bulmacası:
Alt kata salona gelip şömineye yakından bakın, üstteki sembolleri çevirerek doğru konuma getirmeliyiz. Soldan doğru sıralayacak olursak 1. şekil aşağıya bakacak, 2. şekil sağa bakacak, 3. şekil yukarıya bakacak, 4. şekil sola bakacak. Doğru yaptığınızda şöminenin önündeki aslan kafasının ağzından VENUS STATUE’i alacaksınız.Tekrar yatak odasına dönelim, buradan çalışma odasına geçelim. Masanın üzerindeki kutuyu açıp JUPITER STATUE’ı alın ve notu okuyun, bir cryptogram bulmacası çıkacak. Altta yazdığım sırayla şifreleri çözün.
JUPITER IS
ABOVE VULCAN
AENEAS IS BELOW
MARS MARS IS TO
VULCANS RIGHT
Merdivenlerden bir alt kata inin. Buradaki rahibi etkisiz hale getirin. Masanın üzerini inceleyin, sol taraftardaki objeye tıklayın, obje açılacak içinden bir heykel yere düşecek, masanın altına bakıp düşen MARS STATUE’ı alın. Soldaki kapıdan çıkın, evin giriş bölümüne geleceksiniz.Merdivenlerden yukarı çıkın, Sol taraftaki tablonun üzerindeki JUPITER SPHERE’i alın. Tekrar merdivenlerden yukarıya çıkıp kapıdan içeri girin. Odada bulunan masaya topladığımız heykelleri yerleştireceğiz.



Üstteki resme bakarak heykelleri yerleştirin. Venüs heykelinin yüzü size dönük olacak, diğer heykeller de Venüs heykeline bakacak şekilde olacak. Bulmacayı çözdükten sonra otomatik olarak bahçeye çıkacağız.Bahçede biraz polis döveceğiz, amacımız bütün heykelleri çevirmek. Toplam altı heykel var. Çevirirken doğru konuma geldiğinizde zaten ekranda bir yazı çıkıyor. O yazı çıkana kadar heykelleri çevirin. Tüm heykelleri doğru yöne çevirdiğinizde ortadaki Venüs heykeli yukarıya kalkacak, altından bir geçit açılacak. Venüs heykelinin yanına gidip geçitten aşağıya inin.Grotto’nın yeraltı
Sağdaki heykelin elindeki meşaleyi alın. Yanan ateşte meşaleyi kullanarak yakın. Amacımız meşaleyi kullanarak buradaki beş büyük kâseyi ateşlemek ama bunu belli bir sırayla yapmamız gerekiyor. Altta gördüğünüz resimde bu kâseleri numaralandırdım.



Yakmanız gereken sıra şöyle 1 – 2 – 5 – 2 – 3 – 2 – 4 Tümünü doğru yakınca heykelin eli açılıyor ve Sophie otomatik olarak elindeki LASER ETCHED KEY’i alıyor.
4. BÖLÜM
ZÜRİH BANKASI
Görevli ile konuşun sağdaki kapıdan girin, diğer kapıdan da çıkın. Soldan devam edin 2. odaya girin. Karşıdaki panelde anahtarı kullanın, kapı açılacak, içeri girin yine karşınızdaki panelde anahtarı kullanın. Kutu asansörle yukarı çıkacak ama şifreyi bilmiyoruz. Kutuya bakın üzerindeki işarete göre kahramanlarımız tahmin yürüterek şifrenin ne olduğu konusunda fikir yürütecekler. 21+500=521 500+521=1021Kutudan Cryptex ve bir başka kutu çıkacak. Sol taraftaki masanın çekmecesinden ataşı alın, bunu kutudaki delikte kullanın, içinden bir şiir çıkacak. Envanterden Cryptex’i seçin onu çevirerek ortada GRAIL yazmasını sağlayın. Atrium gelecek bize bir anahtar ve kart verecek. Odadan çıkın asansörün yanına gidin. Kartı asansörde kullanıp binin. Bu sırada asansörü durduracaklar, kaçmak için asansörün üst kapağını kullanın. Vanayı çevirerek dışarı çıkın. Sol tarafa yürüyün burada dövmeniz gereken iki polis var. Onları dövdükten sonra İlk baştaki odaya girin burada yerde bir bandaj bulacaksınız. Rafları inceleyin, üst raftan MARS SPHERE’i alın ve çıkın. Soldaki en sonuncu kapıdan girin. İçerde de iki polis var onları da dövmeniz gerekiyor. Burada küçük çalışma odaları var. İçeri girdiğiniz kapının sol çaprazında kalan küçük odaya girin, etrafı araştır yazısı çıkacak, araştırın üst taraflara doğru DA VINCI'S BALLISTA’yı bulacaksınız. Şimdi Administrator's ofisine girin, burada da küçük çalışma bölümleri göreceksiniz. Büyük kapıdan Admin ofisine girin. Masasına bakın burada kartı kullanın şifre olarak 867530 girin. Ama çalışmayacak, bizimle bağlantıya geçen ofis çalışanı Office Managers’e gitmemizi söyleyecek.
Office Managers
İlk önce masanın çekmecelerine bakın burada bir bandaj ve birde kasa şifresi bulacaksınız 728559. Arkanızdaki tabloyu UV cihazını kullanarak inceleyin, sol alt tarafında parmak izleri göreceksiniz. Tabloyu yukarıya kaldırın altından bir kasa çıkacak 728559 numaralarını girerek kasayı açın içindeki dosya dolabı anahtarını alın. Buradan çıkıp dosya odasına girin.
Securıity yazan kısımdaki en üst çekmecede anahtarı kullanın içinden bilgisayarda kullanacağımız şifre çıkıyor. Şimdi Admin odasına gidin, bilgisayarda kartı kullanıp şifre olarak 260924 girin. Kartımız 2. seviyeye çıkmış oldu. Office Managers’ın sağındaki panelde kartı kullanın açılan kapıdan aşağıya inin.
ATRIUM
İki kat indikten sonra kapıdan dışarıya çıkın, burada polisler yine bizi beklemekte, isteseniz direk dövüşün, isterseniz gizlice geçmeye çalışın. Ben sağ taraftan dolaştım Deposits and Servers yazan kapıdan girdim. Burada dövülecek iki polisi dövdükten sonra odanın bir köşesinde kart okuyucusunun olduğu yere gelin yakındaki iki odaya girip inceleyin bunların birinde duvarda bir işaret göreceksiniz. İşreti inceleyin duvarda IRON COIN’i bulacaksınız. Şimdi etrafı dolaşın duvarda bir havalandırma kapağı bulacaksınız. Sophie’nin kapaktan geçmesine yardım edin.Bu bölümde iki polisi haklayacaksınız. Soldaki odaya girin, bilgisayarda kartı kullanıp güvenliğini 3. seviyeye çıkartın. Kapıdan dışarıya çıkın ve kartı kullanarak diğer kapıyı açarak Langdon ile buluşun.Şimdi tekrar atrium’a gelin, diğer kapıdan Loading Dock’a geçin. (eğilerek yakalanmadan geçebilirsiniz.) İçerdeki kart okuyucusunda kartı kullanın açılan kapıdan girin. Artık burada bölümün sonu için kapıda VEHİCLE KEY’i kullanarak çıkmanız gerekiyor. Polisleri halledip anahtarı kullanıp dışarı çıkın.





The "V Shape" The "Grail" "John is Mary" The "M Shape" "Peter mad at Mary" The "Grail" "Jesus and Mary"Daha sonra envanterdeki Cryptex’i alıp otra kısma MAGDALENE yazın. Bu sırada Silas ile ilgili bir bölüm izleyeceğiz.Piyanolu odaya girin sol köşedeki dünyayı alın rahibi dövün. Şimdi Percival odasına girin sağ taraftaki objeyi almaya çalışın, Silas bu kez de pencereden girecek tekrar dövüşmemiz gerekiyor. Son kez Silas’ı döveceğiz tekrar kütüphanenin içinde arka tarafta onu bir güzel dövün.
6. BÖLÜM
UÇAKPİSTİ
Kapının hemen solundaki çöp konteynırını itin arkasındaki duvardaki kolu aşağı indirin. Raylı aracın yanına gidip onu çalıştırın. Araç hareket etmeye başlayınca sizde onunla birlikte koşun, bu araç bizi kurşunlardan korumak için kalkan görevini yapacak. İçeri girince sağdaki masadan DA VINCI’S BRIDGE’i alın. Kapının solundaki haritayı inceleyin haritanın yanındaki dolabın üst çekmecesinden kesici aleti alın. İlerde solda kapıda bir kilit var, kesici aletle kilidi kırın. İçeri girin üst kata çıkın, buradaki bandajı alın. Kontrol panelini aktif hale getirip aşağıya inip hangara dönün. İçeri iki polis gelecek onları haklayın. Tel örgülü kısma girin, raftaki fişeği alın. Yerdeki ızgaralı kapağı açıp aşağıya inin.Merdivenlerden en alt kata inin. Demo izleyene kadar yürüyün, sonra ilerleyin yerde bir başka ızgaralı kapak göreceksiniz. Onu açıp alta inin, sola, sağa sola, sağa doğru gidince bir merdivene ulaşacaksınız. Merdivenlerden çıkıp kapıda kesici aleti kullanıp kilidi kırın. İlerleyin karşınızdaki sigorta kutusundaki 3 sigortayı alın. Buradan sola dönün ilerleyin ve sağa dönün, tekrar sağa bakarsanız başka bir sigorta kutusu göreceksiniz içindekileri alın. Geriye doğru dönün tam karşınızdaki kapıya ilerleyin ve merdivenlerden tırmanıp içeri girin.Rafları incelerseniz bir sağlık çantası bulabilirsiniz. Asansöre binin ve üst kata kuleye çıkın, kutudaki sigortaları alıp tekrar asansörle aşağıya inin. Bir polisle karşılaşacaksınız, onu temizleyin. Kapaktan alt kata inip iki polisi dövün. Sağdaki merdivenlerden aşağıya inin. Sağa dönün tekrar sağa dönün duvarda bir işaret göreceksiniz. Etrafınıza bakın MERCURY COIN bulacaksınız. Buradaki sigorta kutusuna gelin, yanındaki büyük şemaya UV ışığını kullanarak bakın. Sigorta kutusuna sigortaları yerleştireceğiz.
En üst sıradan başlıyoruz:
3 tane kırmızı 1 boşluk 3 tane kırmızı
3 tane kırmızı 1 boşluk 3 tane kırmızı
3 tane yeşil
3 tane yeşil
Doğru yerleştirdikten sonra sigorta ve haritanın ortasındaki kolu aşağıya indirin. Şimdi makineler çalışmaya başladı.Merdivenlerden yukarıya çıkın karşıya ilerleyin, sağa dönün ilerdeki kapıdan girin, diğer kapıdan da çıkın merdivenlerden aşağıya inin. Polisi dövün, sola dönün, sağa dönün MERCURY SPHERE’i alın. Koridorda ilerleyin sola dönün polisi dövün soldaki kolu aşağıya çekin. Açılan kapıdan çıkın, iki kat merdiven çıkana kadar ilerleyin sonun kendimizi dışarıda bulacağız.Sol taraftaki iki polisi halledin, tankerin arkasındaki kapıyı kesici aletle kırın. İçindeki vanayı çevirin. Sağdaki merdivenlerden çatıya çıkın, polisi halledin. Sağ taraftan aşağıya bakıp fişeği kullanın ve izleyin.
7. BÖLÜM
CHURCH TAPINAĞI
Teabing ile konuşun, envanterinizi açıp şifreli mesaja bakın. Bir cryptogram daha karşımızda, çözümü şöyle:
OUTDOORS THE GRACEFUL WATER YOU WILL SEE THROUGH DEDICATION YOU MUST FIND THE KEY
Kilisenin kapısına gidin, kapının sağındaki mesaj kutusunu açıp içindeki anahtarı alın. Arkanızı dönün ilerleyin karşınızdaki binanın arka tarafına geçin ilerleyin. Çöp torbaları olan pencerenin önünde inceleme yapın SILVER COIN’i bulacaksınız. Şimdi tekrar kilisenin önüne gelin, kapısının sol tarafından ilerleyin. Bahçe kapısında anahtarı kullanıp içeri girin. Nöbetçiyi haklayın ilerde sağda bir kapak var ama şimdilik açılmıyor.Şimdi sol taraftaki bölümleri araştırın burada duvarda bir işaret göreceksiniz, biraz araştırın MOON SPHERE’i bulacaksınız. Şimdi buradan arka tarafa geçip merdivenlerden üst bahçeye çıkın. Buradaki nöbetçiyi de haklayın. Sağ tarafa yürüyün el arabasından penseyi alın.Bahçedeki havuzun yanındaki güllere bakın penseyi kullanarak güllerden birini alın. Gülü kestiğimiz yerin altın bir plaka çıkacak, plakaya yakından bakın, üzerindeki işarette yüzüğü kullanın. Kapak dönecek içindeki METAL SHARD’ı alın.
Şimdi Longdon’u yönetiyoruz.
Kapıya doğru gidin, sağdaki masayı araştırın bir karton bulacaksınız, masanın sağ tarafına bakın burada da demir parçası bulacaksınız. Tekrar sağa dönün diğer masayı araştırın sandalyenin altında küçük çark bulacaksınız. Şimdi kapıyı açmamız gerekiyor, kapıyı inceleyin anahtar deliğinden bakın, anahtarın kapının üzerinde olduğunu görüyoruz. Kapının altında kartonu kullanın, anahtar deliğinde demir çubuğu kullanın böylece anahtar yere düşecek ve bizde kartonu çekerek anahtarı alacağız. Anahtarla kapıyı açıp çıkın, tam karşınızdaki odaya girin, sağdaki dolabın üzerinden DA VINCI'S PADDLEBOAT’i alın. Şimdi gidip korumayı haklayın.
Burada sağda ve solda koridorlar var, soldaki koridorda çark bulmacası ve bir merdiven bulunuyor, sağdaki koridorun sonunda da mezarlık bölümüme açılan bir kapı var ama bunlara daha sonra bakacağız. Şimdi TV’nin sağındaki kapıdan kiliseye girin. Sol taraftaki bölümdeki 2 korumayı hakladıktan sonra etrafa bakın yerde yatan adam figürleri ve bir kalkan var bunları inceleyin. Buraya girdiğimiz kemerli girişin sağında bir masa var üzerindeki büyük çarkı alın. Kilisenin iç tarafına geçin, sol taraftaki dolabı açıp içindeki küçük çarkı alın. Buradaki korumayı da halledin. Çaprazda duran diğer raflı dolabı araştırın burada bir bandaj ve büyük çark bulacaksınız. Şimdi TV odasına geri dönün.

Çark bulmacası


Makinenin üzerindeki çarkların hepsini alın, bazıları yanlış olduğundan baştan dizmelisiniz. Alttaki resme bakarak tüm çarkları yerleştirin. Yandaki kolu aşağıya çekin. Bahçedeki kapak açılacak. Şimdi Sophie’i oynuyoruz. Aşağıya açılan kapağın olduğu yere gelip iki korumayı haklayın ve kapaktan aşağıya inip Longdon ile buluşun.Şimdi mezarlık kapısına gidip açın ve girin. Burada toplamamız gereken 3 adet TEMPLAR SEAL var ve dövülecek birçok muhafız. Kapıdan girince hemen soldaki bölümde bandaj bulabilirsiniz. Sonra koridor boyunca karşınıza çıkan korumaları haklayarak ilerleyin. Sağımızda ve solumuzda küçük oyuklar şeklinde mezarlar var ilk TEMPLAR SEAL sol taraftaki mezarın içinde. Koridoru takip edin sağa döndüğünüzde sağ tarafınızda kalan başka bir mezarda bir kutu var, kutuyu itin 2. TEMPLAR SEAL’i alın. İlerleyin yolun sonundan sola dönün burada üzerinde yeşil düğmeler olan bir panel var, düğmeleri soldan sağa sıralarsak basmanız gereken sıra 2 – 4 – 3 – 1 doğru yapınca kırmızı ışık yanacak. Duvardaki kolu indirip kapıyı açın, içerdeki masadan 3. TEMPLAR SEAL ve küçük bandajı alın. Tünele geri dönün ilerleyin sol tarafta kırmızı ışık yanan paneldeki kolu aşağıya çekip kapıyı açın. İçerdeki mekanizmaya 3 TEMPLAR SEAL’ı da yerleştirin. Şimdi bunları çevirmemiz gerekiyor. Soldan sağa doğru şu şeklide çevirin

1. TEMPLAR SEAL saat 10 yönüne baksın
2. TEMPLAR SEAL saat 4 yönüne baksın
3. TEMPLAR SEAL saat 12 yönüne
4. TEMPLAR SEAL saat 2 yönüne

Bu bulmacayı da çözdükten sonra artık TV odasına dönün korumaları halledip kilisenin içine çıkın. Hemen sağdaki kapıyı Sophie’nin yardımı ile açın dışarıya çıkacaksınız. Alanın ortasındaki heykele bakın burada METAL SHARD’ı alın iki korumayı haklayıp kiliseye girin. Envanterdeki METAL SHARD’ları arka bölümdeki kalkanın üzerinde kullanın ve kalkanı tamamlayın. Yerdeki mezarlara bakın DARK EFFİGY yazan mezarı inceleyin, çıkan bulmacaya RICHARD yazın. Envanterdeki Cryptex’i açıp RICHARD yazın.Burada Silas elinde bir silahla bizi kovalamaya başlayacak, burada hızlı hareket edip tam yedi kapıdan geçmemiz gerekiyor. Bazı kapıları kırarak bazılarını da kontrol panelini daha önce açtığımız sırayla (2 4 3 1) açarak ve kolu indirerek geçmemiz gerekiyor. Burası gerçekten çok zor, bir adventure oyunu için çok fazla, biraz saçma geldi bana. Neyse yedi kapıyı da açıp çıkabilirseniz bu bölümü de bitirmiş oluyorsunuz
8. BÖLÜM
Westminster Manastırı
Tam arkanızdaki haritayı inceleyin Newton’un mezarının yerine bakın. Haritanın arka tarafına geçin kapının sol tarafındaki heykelde bir sembol yanacak araştırın GOLD COIN’i alın. Şimdi geriye gidip ilerleyin, sağ taraftaki demir kapıdan girin. İçerdeki nöbetçiyi etkisin hale getirmelisiniz. Bunun bir yolu da yerdeki su birikintisine doğru turuncu aracı itmek, adam çarpılarak ortadan kalkıyor.İleri doğru yürüyün tam karşınızdaki heykeli inceleyin SUN SPHERE’i bulacaksınız. Şimdi Newton’un mezarının yanına gidip onu da inceleyin, alt tarafta güneş kabartmasının yanında bir delik göreceksiniz. Burada yüzüğü kullanın ve güneş kabartmasını alın. Kabartmanın içinden bir not çıkacak. Şimdi ana alana dönün haritadan Chaucer's Tomb’ı bulup oraya gidin.Mezar anıtını inceleyin en üstteki resimlere, ortadaki yazıya ve en alttaki bulmacaya bakın. Bulmacanın orasındaki kalkan şekline güneş kabartmasını kullanın. Buradaki amacımız PARDONER yazmak, bunun için ilk önce D harfini hareket ettirin sonra R harfini aşağıya alıp P harfini en başa getirin ve diğerlerini de P harfine doğru çekin, böylece PARDONER yazmış oluyoruz. Ortadan bir bölme açılacak yüzüğü alın. Hazır buraya gelmişken Shakespeare’s Memorial’ın sağ tarafındaki dolaptan fırçayı alın, alt çekmecede de bandaj bulabilirsiniz.
Newton’un mezar odasına doğru gidin The Cloister’e girin. İçerde 2 muhafız görüyoruz. İleri yürüyün sol taraftaki bölmeden bandaj bulabilirsiniz. Ayrıca buradaki ipi çekerseniz nöbetçiyi öldürmenize yardımı dokunacak bir elektrik meydana geliyor. Bunu kullanmanız şart değil kendiniz de dövebilirsiniz. Buradan dümdüz ilerleyin sol taraftaki kapıdan restorasyon alanına girin. İçerdekiler hallettikten sonra ilerleyin ilk önce soldaki kapıdan girin burada bir bandaj bulacaksınız. Kapının arkasındaki elektrik paneline bakın ve düğmeye basın. Buradan çıkıp diğer odaya girin. Kapının arkasındaki malzeme kutularına bakın burada kesici alet bulacaksınız. Kapının sağ tarafındaki araç gereçlere bakın burada DA VINCI’S CODEX ARUNDEL’i bulacaksınız. Shakespeare’in heykelini inceleyin elindeki yazıya ve yerdeki boş kutuya bakın. Buraya tekrar geleceğiz. Restorasyon bölümünden tekrar avluya çıkın karşı kapıya yürüyün ve sola dönün ilerdeki kapının yanına gelin. Kapıda keski aletini kullanıp içeri girin. Kapının sağındaki malzemeleri inceleyin, malzemelerin arkasında lamba düğmesi bulacaksınız düğmeye basıp lambayı yakın. Tezgahın yanına gelip alt taraftan MARBLE CLEANER bulun. Tekrar restorasyon odasına girin, Shakespeare’in heykelini temizleyeceğiz. Envanterde fırça ve MARBLE CLEANER’i birleştirip heykelin elindeki yazılı mermerde kullanın, yazıyı okuyun. Shakespeare’in parmağını inceleyin ve yüzüğü kullanın, alta bir bölme açılacak HAND CRANK bulacaksınız.
Şimdi ana girişe gelin, haritadan King Henry III’ın mezarını bulun (Haritanın sağındaki koridorda) Mezarı inceleyin HAND CRANK’ı kullanarak harfleri çevirin ve TEMPLES yazmasını sağlayın, böylece bir bölme açılacak ve kral sembolünü bulacağız.Arkanızda bir yapı iskelesi var, tekerleklerini inceleyin ve kaymasını önleyen 2 mekanizmayı açın. Arkasına geçip iskeleyi itin. Arkasındaki demir kapıyı keski aletiyle açın ve Saint John's Chapel’e girin.Mezarın yanına gelin üzerindeki taşlara bakın kral sembolü eksik, envanterdeki kral sembolünü yerine yerleştirin. Şimdi sırayla QUEEN BARON KNIGHT SOLDIER sembollerine basın. Açılan bölmeden UNUSUAL CYLINDER’i alın. Bu odadaki kutuyu araştırırsanız bandaj bulabilirsiniz.Şimdi Newton’un mezarına gidin, envanterde UNUSUAL CYLINDER ve güneş kabartmasını birleştirin. Güneş kabartmasını aldığımız yerde bu birleşimi kullanın. Bir çökmece açılacak içinde yarım bir yazı var, envanterdeki diğer yarım yazıyla birleştirin, şimdi karşımızda bir bulmaca var. Burada taşların yerlerini değiştirerek resmi tamamlayın. Bulmacadaki açık olan kısımlarda PAYENS yazması gerekiyor. Daha sonra Teabing geliyor onunla uzun bir konuşma yapıyoruz. Burada Teabing ile konuşurken konuşma seçeneklerini 1 2 2 olarak seçin arada da Cryptex’e PAYENS yazmaya çalışın ve bu bölümü de bitirin.
9. BÖLÜM
ROSSLYN KİLİSESİ
Bu bölümde kavga dövüş olayları hiç yok daha çok bulmaca çözeceğiz. Kilisenin iç tarafına geçmeden kaidenin üzerindeki STONE LID’i alın. Sol taraftaki sandığı inceleyin, sağ alt tarafında yere bakın bazı izler göreceksiniz. Şimdi sandığı öne doğru çekin altındaki taşı kaldırın ve DAISY DISC’i alın. Şimdi kilisenin içine girin.Sağ taraftaki perdeyi ipi çekerek açın Stone ltd’i yerleştirip LILY DISC’i alın. Kapının sağında ve solunda ikişer tane kabartma heykel var inceleyin. Sağdaki tarafta bir kibrit kutusu bulacaksınız. Şimdi diğer perdeyi açın, mumu yakın ve plakayı okuyun. Şimdi duvar kabartmalarının yanına gidin. Kapının sol tarafındaki Truth" yazılı meleği inceleyin, Longdon Sophie’i yukarıya kaldıracak ve ROSE DISC’i bulacağız.Şimdi Kilisenin karşı duvarına yürüyün burada üç atlar göreceksiniz. Sağdaki atların alt çekmecesindeki Ceiling Journal’ı okuyun. Arkanızı dönün burada da üç sütun var hepsini inceleyin. Sağ tarafta üzerinde yıldız şekli olan ve bazı isimler yazan demir bir kapı göreceksiniz. Envanterdeki diskleri altta yazdığım yerlere yerleştirin.

Daisies Disc= Innocence
Lilies Disc = Purity
Roses Disc = Love

Kapı açılacak içeri girin. Hemen sağdaki anıtı inceleyin, Sol taraftaki koridora girin soldaki heykeli inceleyin elindeki ODDLY SHAPED STONE’ı alın. İlerleyin odanın ortasındaki kutuyu itin altından bir kapak çıkacak, ama şimdilik açılmıyor. Bu bölümden çıkıp ana koridora gelip aşağıya yürüyün, sağ köşedeki dünyaya bakın bir parçası eksik, buraya ODDLY SHAPED STONE’ı yerleştirin STAR DISC’i alın. Şimdi yerdeki kapağı açmaya gidelim.Odaya girin yeri inceleyin yıldız sembolü göreceksiniz buraya Star Disk’i yerleştirin. Altından bir bulmaca çıkacak, çok kolay bir bulmaca, ilk önce köşe ve kenarları tamamlayın birkaç taşı da yer değiştirdiğinizde kapağın kilidi açılacak. Kapağı kaldırıp aşağıya inin.Sağ köşede DA VINCI'S CODEC ATLANTICUS’ını bulacaksınız. Duvarda iki parçadan oluşan yazı var bunların ikisini de okuyun. Sol köşede bir fotoğraf albümü var onu da inceleyin. Yerdeki mezara bakın ve oyunu bitirin. Bundan sonra iki bölüm daha var bunlar daha önce çözdüğümüz bulmacaların devamı, aslında oyun burada bitiyor eğer isterseniz oynamaya devam edebilirsiniz.