30 Nisan 2007 Pazartesi

Syberia 1






BÖLÜM 1 VALADILENE
HOTEL
Hemen sağdaki broşürlerden alın yerdeki valize bakın. Resepsiyona gidin masaya bakın. Anahtarı alın masadaki küçük zili çalıştıran mekanizmada anahtarı kullanın yanındaki kırmızı düğmeye basın. Resepsiyonist ile konuşun, lobide oturan küçük çocuk da konuşmaya katılacak daha sonra kızacak, elindeki çarkları atarak dışarı çıkacak. Odaya çıktıktan sonra yatağın solundaki sehpanın üzerinden faksı alın ve okuyun. Aşağıya inin, küçük çocuğun yere düşürdüğü iki çarkı alın, çocuğun oturduğu masaya bakın. Buradan da diğer iki çarkı alın masadaki çizime bakın. Cep telefonunu kullanarak ofisi arayın daha sonra resepsiyonist ile mission hakkında konuşun bize bir faks daha verecek. Otelden çıkın.Sol taraftan ilerleyin sağdaki demir kapıya bakın şimdilik açılmıyor bir parçası kayıp. Sağdan devam edin pastanenin önünde bekleyen adamla konuşun. Soldan devam edin, sağdaki binanın kapısına gelin.
NOTARY OFİS
Kapının solundaki robotun eline faks 2’yi koyun, göğüs kısmındaki kola tıklayın ve sağdaki kolu çekin. içeri girin, masaya bir göz atın ve soldaki kapıdan girin.Sandalyeye oturup adamla konuşun bize bazı dokümanlar verecek. Bu odadan çıkın, binanın çıkış kapısının yanındaki elbise askısındaki telescopic key’i alın ve dışarı çıkın. Soldaki bankın üzerindeki gazeteyi alın. Geriye otele doğru ilerleyin yolda telefon çalacak, arayan Kate’in nişanlısı.
VORALBERG
Sağdaki demir kapıya gelin, üstteki robotta telescopic key’i kullanın alttaki robota ortadaki düğmeye tıkayın ve kolu çekin içeri girin.


4 yol ağzına geleceksiniz ilk önce sağdaki yola girin karşınıza büyük bir bina çıkacak. Kapısına tıklayın ama kilitli evin sağ tarafından arkaya dolaşın burada bir merdiven ve bir kapı var. Sağdan devam edin bahçe ile uğraşan bir kadın göreceksiniz. Onunla konuşun, ilerdeki heykelli havuza bakın. Soldaki kapıdan girin sağa dönün, burada bir çeşme göreceksiniz. Çeşmenin içine bakın ve Vorolberg anahtarını alın. Merdivenin yanına dönün bu anahtarı merdivende kullanın ve yukarı çıkın.İlk önce sol tarafa yürüyün çalışma masanın kapağını açın içinden mürekkep şişesini, günlüğü alın ve okuyun. Şimdi geriye gidip sağ tarafa gidin. Burada küçük bir bölme var, üstteki lambaya tıklayın ışığı yakın. Bu sırada içeri Momo girecek onunla konuşun bize bir kağıt ve bir de kalem verecek. Lambayı yaktığımız bölmeye geri dönün. Burada sağ duvarda bir tahtaya çizilmiş mamut resmi göreceksiniz. Resmin üzerinde Momo’nun bize verdiği kağıt kalemi kullanın. Mamutun resmi kağıda geçecek, bu kağıdı Momo’ya verin ve pencereden çıkın. Momo bize oyuncak mamutu bulmamız için yardım edecek, şimdi onu takip etmeliyiz.
MAĞARA
4 yol ağzına gelin ve kapıdan ana caddeye çıkın, soldan ilerleyin yolun sonunda, bir demir bahçe kapısının önünde Momo’yu bulacaksınız. Momo kapıyı açacak, peşinden gitmeye devam edin. Sonunda bir sandalın yanına geleceksiniz, sandalın küreği suya düşmüş bunu daha sonra halledeceğiz, ilerleyin Momo’yu beklerken bulacaksınız. Onunla konuşun. Momo’nun solundan karşıya geçmemiz gerekiyor ama öncelikle suyu kesmemiz gerekiyor. Momo’nun sağındaki merdivenlerden çıkın, buradaki mekanizmayı çevirmeyi deneyin ama gücümüz yetmeyecek. Gidip Momo’dan yardım isteyin, o çevirmeyi deneyecek ama kol kırılacak. Yerdeki kırık tahtayı alıp sandalın yanına gidin. Sandalın suya batmış küreğinde tahtayı kullanın. Momo ile konuşup tekrar yardım isteyim o küreği alacak, tekrar konuşun ve tekrar yardım isteyin sonunda Momo suyu kesmeyi başaracak. Şimdi Momo’nun daha önce beklediği yerden karşı tarafa geçebilirsiniz.

Burada ilerleyin bir mağaraya geleceksiniz. İçerde yerde mamut oyuncağını bulacaksınız. Şimdi geriye caddeye doğru gidin, Kate’in arkadaşından bir telefon alacağız.
KİLİSE
Şimdi caddenin diğer tarafına göz atalım. Otelin yanından ilerleyin, sağda bankta oturan yaşlı adamla konuşun, köprüden geçin. Bir kilise göreceksiniz. Sol tarafta bir mezar var önü demir parmaklıklarla kapalı burayı açmamız gerekiyor. Kilisenin kapısına dönün ve sağa gidin, burada bir asansör ver ilerleyin bir kapı göreceksiniz, içeri girin.Karşı duvardaki haçı çevirin altındaki anahtarı alın. Çekmeceli dolapta anahtarı kullanın ve tüm çekmeceleri araştırın 4 adet değişik renklerde punch card bulacaksınız. Orta çekmecede arkada gizli bir bölme var. Orta çekmeceyi açın soldaki kolu çekip gizli bölmeyi açın içindeki mektubu ve Voralberg anahtarını alın. Bu odadan çıkın asansörün yanına gelin.Asansörün yanındaki panele bakın buraya envanterdeki çarkları yerleştirin ve kolu çekin, asansöre binin. Üst katta bir robot göreceksiniz, robotun sırtındaki bölmede mor kartı kullanın. Bahçedeki demir parmaklıklı mezarın üzerindeki robotun hareket ettiğini göreceksiniz. Aşağıya inip mezarın yanına gelin. Voralberg anahtarını robotun şapkasında kullanın mezardan içeri girin. Hans Voralberg’in mezarını açın içindeki gazete kupürünü ve silindiri alın.
FABRİKA:
Ana yola çıkın büyük demir kapıdan girin ve 4 yol ağzına gelin. Burada güneye gidin metal kolu çekin demir fıçının hareket etmesini izleyin. Tekrar dört yol ağzına gelin batıya yürüyün robot fabrikasına geleceksiniz.İlk önce en sağ tarafa yürüyün burada bir kapı göreceksiniz içeri girin. Burada bazı mekanizmalar var yerdeki kolu çekin ama çalışmıyor. Buradan çıkın ana girişe gelin. Soldan devam edin bu sırada annesinden bir telefon alacağız. Konuşmadan sonra ileri yürüyün burada taşıma robotu göreceksiniz üzerindeki kolu çekip demir fıçıyı taşımasını izleyin. Sağdaki kapıdan girin içerde oyunun sonuna kadar bize yardım edecek olan Robot Oscar’ı asılı halde göreceksiniz. Arka tarafına geçip kolu çekin Oscar’ı aşağıya indirin onunla konuşun. Şimdi Oscar için bacak yapmamız gerekiyor, bunun için Oscar bize bir kart veriyor. Bu odadan çıkın ana girişe gelin. Sağdaki kapıdan tekrar gelin pencerenin sağındaki makinenin üzerindeki zinciri aşağıya çekin, sol taraftaki yerdeki kolu çekin odadan çıkın. Ana girişe gelin. Burada demir merdivenler göreceksiniz, yukarı çıkınca soldaki ofise girin.
OFİS:
Kitaplığı inceleyin. Masaya yakından bakın üzerindeki dokümanları ve tren çizimlerini inceleyin. Sol üst taraftaki küçük notları da okuyun ve kitaplığa tekrar bakın. Üst raftaki kitaba tıklayın al tarafta bir bölme açılacak ve bir müzik kutusu ortaya çıkacak. Müzik bittikten sonra bir silindir alacaksınız. Diğer mezardan bulduğunuz silindiri de kutuya yerleştirip demoyu izleyin. Silindirlerini ve müzik kutusunu alın. Ofisten çıkın soldan ilerleyin, merdivenlerden kontrol paneline ulaşın. Orta tarafa Oscar’ın bize verdiği kartı takın. Sağ taraftaki düğmelerin en sağ alt taraftakine tıklayın kırmızı ışık yanacak. En soldaki kolu çekerek paneli açık kahverengine getirin. Sağdaki kolu çekince robotların özel bir tahtayı alıp ayak yaptığını izleyeceksiniz. Oscar’ın ayakları hazır aşağıya inin ve makindeki hazır ayakları alın. Bu ayakları Oscar’a verin şimdi tren istasyonuna gideceğiz.
TREN İSTASYONU:
Dört yol ağzına gelin kuzeye yürüyün istasyona gireceksiniz. Bilet gişesinin karşında duran trene binin içerde Oscar’ı göreceksiniz onunla konuşun, mission seçeneğini seçin. Şimdi Oscar bilet almamız gerektiğinden bahsedecek ve trenden ayrılacak. Siz de peşinden çıkın bilet gişesine gidin. Oscar’la konuşun bileti alın. Şimdi bu bileti onaylamamız gerekiyor. İstasyondan ayrılın ana caddeye çıkın.
NOTARY OFİS
Ofise girince masaya yakından bakın. Damga aletinin içinde mürekkebi doldurun Train release permit’i alta koyun ve kırmızı düğmeye basın.

TREN İSTASYONU:
Trene binin kompartımana girmeden karşı tarafa yürüyün, ekranın alt tarafına yürüyün, sağ taraftaki mekanizmanın direksiyonunu çevirin yerdeki kolu çekin. Trene binin, damgaladığımız kağıdı ve bileti Oscar’a verin ve yolculuğun tadını çıkartın.

BÖLÜM 2 BARROCKSTADT
TREN İSTASYONU:
Sağ taraftan trenin ön tarafına yürüyün ilerleyin yolun sonunda çıkışın kapalı olduğunu göreceksiniz. Trene geri dönün Oscar Kate’i çağıracak trene girin onunla konuşun. Üniversite rektörlerinden bize bir mesaj geldiğini iletecek. Trenden çıkın soldaki köprüye çıkın buradan sağa dönün ilerleyin.İstasyon kapısından çıkın soldan ilerleyin, burada bir tekne göreceksiniz kaptanla konuşun (help) Geriye dönün ve üniversiteye girin.
ÜNİVERSİTE:
İçeri girince sola dönün ilerleyin yolun sonundaki kapıdan girin, burada 3 rektörü göreceksiniz. Onlarla konuşun (Money), bize bir görev verecekler, görevimiz üniversitenin bahçesindeki müzik standını tamir etmek. Buradan çıkın soldaki kapıdan kütüphaneye girin. Girişin solundan ilerleyin, merdivenden kitaplığa tırmanın ve kitabı alıp inceleyin. Kütüphanenin alt katına inin, burada sağ köşedeki masanın üzerinde diğer kitabı bulacaksınız. Bu kitabı da alıp okuyun ve kütüphaneden çıkın.Şimdi girişin sağıdan ilerleyin profesörle konuşun (Hans). Okuldan ayrılın istasyona geri dönün.
TREN İSTASYONU:
Trene girin ve mamut oyuncağını alın. Trenden çıkın köprüden karşıya geçin ilerleyin. Burada istasyon şefini göreceksiniz. Onunla konuşun(Birds) ve (Sauvignon), yerdeki kancayı alın.
ÜNİVERSİTE:
Profesöre oyuncak mamutu verin. Profesör laboratuara girecek peşinden girin onunla (Sauvignon) hakkında konuşun. Kapının solundaki camlı dolaptan silindiri alın. Masaları inceleyin test tube holder ve bottle of Yangala-Cola powder’i alın.
Rektör odasına gidin ve onlarla (Sauvignon) hakkında konuşun.TREN İSTASYONU:
İstasyon şefiyle tekrar konuşun kendisinin köprünün üzerinde olması lazım. Onunla ve herkesle (Sauvignon) hakkında konuşun, bize bahçenin kapısını açacak. Bahçe köprünün sol tarafından geçince karşıdaki yolda. İçeri girin ilerdeki ağaçtan Sauvignon grapes alın. Bahçeden çıkın köprüye doğru yürüyün. Köprüyü geçmeyin sağa dönün. Burada bir merdiven dibinde de 3 kuş göreceksiniz. Bu kuşların üzerinde Sauvignon grapes kullanın. Kuşlar uzaklaşacak, hemen merdivenlerden yukarıya tırmanın, üst katta yumurtaları bulacaksınız. Test tube holder kullanarak yumurtayı alın aşağıya inin. Şimdi üniversiteye doğru gidin yolda istasyon şefini göreceksiniz size şarap şişesi verecek.
ÜNİVERSİTE:
Üniversitenin bahçesindeki müzik standına bakın, arka tarafını dolaşın. Burada bir terazi var bir tarafında bir yumurta duruyor. Diğer boş kefeye envanterdeki yumurtayı koyun vanayı çevirin. İçeri girin aşağıya inin. Sağdaki kolu çekin müzik standı çalışmaya başlayacak. Şimdi rektörlere gidin ve paranızı alın.
TREN İSTASYONU:
Teknenin yanına gelin ve denizciye parayı verin onlar ilk önce telefonu tamir etmemizi isteyecekler ve bize telefonun anahtarını atacaklar. Anahtarı yerden alın ve geriye gönün. Çıkış kapısının önünden devam edin ilerde telefonu göreceksiniz. Sağ taraftaki küçük tabelaya bakın üzerinde 2766–6742 yazdığını göreceksiniz. Cep telefonunuzu açın ve bu numarayı girin, # tuşuna basın 4, 2 ve * tuşuna basın. Sağ taraftaki telefon kabinine yakından bakın anahtarı kullanıp kapağı açın. 4,2 * tuşuna basın su alçalacak. Denizcinin yanına gidin Locks hakkında konuşun, tekne hareket edecek. Tekrar telefon kabinine dönün panele bakın 4,1* tuşlarına basın. Tekne hareket edecek, teknenin yanına gidin ve denizci ile help seçeneğini seçerek konuşun. Denizci bir zincir atacak zincirin ucunda halkayı kullanın, tekne treni kapıya kadar çekecek. Şimdi trene yakıt doldurmamız gerekiyor. Trene bini diğer taraftan inin yakıt doldurma aletinin vanasını çevirin ve kolu çekin yakıt dolacak.
ÜNİVERSİTE:
Üniversiteye girin, kapıdan girince karşınızda bir mamut iskeleti duruyor ona yaklaşın. Sol taraftaki merdivenlerden konferans salonuna girin, profesörü konferans verirken göreceksiniz. Daha sonra buradan çıkın ve laboratuara girin. Masanın üzerindeki dosyayı ve mamut oyuncağını alın. Okuldan çıkın istasyona gidin.

TREN İSTASYONU:Tekrar trene binin mamut oyuncağını yerine silindiri de dolaba koyun. Oscar ile Mission seçeneğini seçerek konuşun, Oscar treni kapıya kadar ilerletecek. Trenin sağ tarafından inin küçük kulübeye yaklaşın Oscar kulübenin içinde bekliyor. Kulübenin arka tarafına dolaşın sağdan ilerleyin. Kapıdan girin yukarı çıkın. Soldan ilerleyin kapıdan girin.
KULE:
Pencerenin önünde duran kaptanla mission seçeneğini seçerek konuşun, teleskoptan bakın sağdaki kırmızı düğmeye 2 kez basın görüntüyü netleştirin. Masanın üzerindeki kırık gözlüğe bakın. Envanterinizdeki Mushroom Guide isimli kitabı inceleyin. Masanın üzerindeki bardaklara şarap ve Yangala-Cola ekleyin. Kaptan içecek ve teleskoptan bakacak, bize çıkış vizemizi verecek. Buradan çıkıp kulübeye gidin Oscar’a vizeyi verin. Trene binin bileti Oscar’a verin.
BÖLÜM 3 KOMKOLZGRAD

Trenin sağ tarafından dışarıya çıkın, sol taraftan yürüyün Oscar ile konuşun. Soldan ileriye yürüyün ilerde elinde orak tutan dev bir makine göreceksiniz, yanındaki merdivenlerden yukarıya çıkın. Yatağın üzerindeki dolaptan silindiri, Hans’ın planını ve demir kolu alın. Sağdaki panele bakın. Buraya demir kolu yerleştirin, kolu yukarıya itip kırmızı düğmeye basın dev makine trenin üzerine gelene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Tekrar kolu itin trene yakıt doldurmuş olacaksınız, şimdi kolu geriye çekin makineyi eski konumuna getirip aşağıya inin. Bu sırada trenden birinin indiğini ve bir kapıdan girdiğini göreceksiniz. Hemen o yöne gidip adamın girdiği kapıdan girmeyi deneyin ama kapı kilitli.Trene dönün dolaba silindiri yerleştirin, diğer odaya geçin burada Oscar’ı elleri bağlanmış olarak bulacaksınız. Onun ellerini çözüp konuşun yerden penseyi alın trenden çıkın. Tekrar büyük demir makineye tırmanın ve kolu bir kez itip makineyi ileri götürün. Kapıdan çıkın yandaki çatıya atlayın. Demir plakada penseyi kullanın ve içeri girin. İlerleyin soldaki raftan spark plug’ı alın camları ve pencereleri kontrol edin geldiğiniz yerden çıkın. Büyük makineyi tekrar eski yerine getirin ve aşağıya inin, ileri doğru dört ekran yürüyün. Yerdeki kolu çekin bir asansör çıkacak binin.Asansörden inince ilerleyin soldaki jeneratöre spark plug’ı kullanın altındaki kolu sağa çekin ışıklar yanacak. İleri doğru yürüyün sağdaki havalandırmaya bakın ilerlemeye devam edin başka bir asansör daha göreceksiniz, binin. İnince sağdan devam edin burada org çalan bir makine göreceksiniz yanındaki tornavidayı alıp geriye dönün. Şimdi de sola gidin ilerleyin. Burada merdivenleri kapatan bir plaka göreceksiniz. Tornavida ile vidalarını sökün, yukarı tırmanın. Soldaki odaya girin, içerdeki maskeli adamla konuşun. Adam kabin gibi bir şeyi aşağıya indirecek. Odadan çıkın aşağıya inin, sağ taraftaki kabine girin. İlerleyin açık bir çekmece göreceksiniz. İçindeki albümü ve mektupları alın. Cep telefonunu açın oklar yardımıyla Kate’in annesinin numarasını bulun ve arayın. Monitörlü odaya girin maskeli adamla konuşun. Odadan çıkın sağdaki bölmeye girin.

İleri doğru yürüyün telefon çalacak ve Kate Olivia ile konuşacak. İlerleyin merdivenlere gelince yukarı çıkın. Sol tarafa daha sonra gideceğiz, sağ tarafa gidin. Hemen sağda bir kapsül göreceksiniz. İçeri girin, sarhoş pilot Boris ile konuşun yerdeki votka şişesini alın. Boris’in içkisi bitecek ve dışarıya çıkacak ama düşecek. Kapsüle girin dolabın içindeki anahtarı ve mektubu alın. Dışarı çıkın, şimdi Boris’i ayıltmamız lazım.Merdivenden inin sağa yürüyün küçük vanayı çevirin. Tekrar yukarı dönün kontrol paneline yakından bakın. Anahtarı yerleştirin, burada amaç Boris’i içine düştüğü kapla birlikte ortaya taşımak ve üzerine suyu boşaltmak. Yatay ve dikey kolları çekerek suyun nereye döküldüğünü tespit edin ve Boris’i suyun altına getirin. Ortadaki kolu çekin ve üzerine suyu boşaltın. Boris’in yanına gidip onunla tüm seçenekleri konuşun. Sağ taraftan ilerleyin yuvarlak bir alana geleceksiniz solda kontrol odası, sağ tarafta da bir zeplin var. Zeplinin yanına gidin kapısı kilitli, Boris’in yanına gidin ve konuşun anahtarı alın. Zepline geri dönün anahtarı kullanarak içeri girin. Kolu çekin ama çalışmayacak. Buradan çıkın yuvarlak alana gelin soldaki kontrol odasına doğru gidin Burada Boris’e rastlayacaksınız, onunla konuşun. Merdivenlerden çıkıp kontrol odasına girin.Kontrol odası:

Panele bakın Voralberg key’i alın panelde kullanın. Panelin üzerindeki küçük kapağı açın içindeki kabloları yerlerine takın. Üst sağdaki kolu yukarı itin, monitör ve panel çalışmaya başlayacak. Ama düğmeler çalışmıyor kabloların olduğu panelin yanındaki kapağı açın içindeki blood testing apparatus’ı alın. Aşağıya inin bunu Boris’e verin. Tekrar kontrol odasına dönün blood testing apparatus’ı yerine takın. Paneldeki ilk düğme dışarıdaki kapsülü yukarı ve aşağıya hareket ettiriyor, düğmeyi yukarı doğru itip kapsülü kaldırın. İkinci düğmeye basın blood testing apparatus’ı taktığımız yerden dumanlar çıkacak. Blood aparatına tıklayın (almayın) tekrar ikinci düğmeye ve üçüncü düğmeye basın. Kapsül Boris ile birlikte hareket edecek. Biraz bekleyin Boris telsizle bağlantı kuracak daha sonra 4. düğmeye de basın ve animasyonu izleyin.Odadan çıkın Boris’in evine doğru gidin yerde crank handle bulacaksınız. İlerleyin Borisin evini geçin, sol taraftaki merdivenlerden çıkın. Kapıda crank handle kullanın. Bir düdük çalacak ve kuşlardan da bu sayede kurtulacağız. Şimdi zepline girin ve kolu çekin ve yolculuğu izleyin.

BÖLÜM 4 ARALBAD

Otele doğru yürüyün (telefon çalacak) süs havuzuna bakın otele girin. Resepsiyondaki Felix Smetana ile tüm seçenekleri konuşun. Sola yürüyün demir kapı göreceksiniz ama kilitli. Solundaki servis kapısını açın içinden deterjanı alın. Otelin bahçesine çıkıp havuzda deterjanı kullanın. İçeri girin perdeyi açın Felix TV izliyor masadaki zili çalın, Felix havuzun halini görecek ve temizlemek için gidecek. Masaya bakın defteri inceleyin, broşürü alın, alttaki kırmızı düğmeye basarak demir kapın açılmasını sağlayın.
Demir kapıdan girin. Sağ taraftan ilerleyin..
İleri yürüyün otelin bar kısmındayız. Burada sandalye süren Oscar gibi bir makine var James onunla tüm seçenekleri konuşun. İleri yürüyün sağdaki kapıyı açmaya çalışın açılmıyor. Kapının sağındaki mekanizmaya bakın ilk önce 1270 numaralarını girip kolu çekin olmayacak, 0968 numaralarını girin kolu çekin kapı açılacak. Kapıdan çıkın, sağdaki gaz maskesini takın dışarı çıkın. İskelenin uç tarafına doğru yürüyün Helena ile konuşun. Bize zili çalmamızı ve James’i çağırmamızı söylüyor. Basamaklardan aşağıya inin Felix kızgın bir halde gelecek ve geldiği gibi de gidecek. Sol tarafta bir çan var yanındaki zinciri çekip çanı çalın ama James içerde olduğundan zili duyamıyor. Zili yerinden alın otele doğru yürüyün kapıya yakın sol tarafta bir zil takma yeri var zili buraya takıp çalın ama nafile. İçeri girin maskeyi yerine bırakın James ile konuşun. James hemen Helena’yı almaya gidecek (telefon çalacak). James Helena’yı getirecek onunla tüm seçenekleri konuşun. Helena onun için bir anlamı olan bir kokteyl hazırlamamızı istiyor. Bara yakından bakıp üst taraftaki notu alın, içkinin tarifine ihtiyacımız var.

Kokteyl
Telefonunuzu açın broşürdeki numarayı arayın–46.433.643 Kokteylin tarifi şu: Bir ölçü votka, bir ölçü Blue Curacao, bir ölçü honey (bal), dash of lime ve buz. Hepsini birlikte çalkalayacağız. Barın altındaki dolabı açın yarım limonu ve bal kavanozunu alın. Bal donmuş çözmemiz lazım. Bardan çıkın sağdan ilerleyin. Havuzun yanına geleceksiniz, ilerleyin solda küçük bir havuz göreceksiniz, duvardaki vanayı çevirin havuz ısınacak. Bal kavanozunu havuzda kullanıp buzunu çözdürün. Sağdan devam edin, solda açık bir kapı görecesiniz içeri girin yerdeki kartı alın. Odadan çıkın ilerleyin sağdaki büyük kapıdan girin servis masasındaki bardağı alın bara dönün..


1, Üst taraftaki boş şişe yerine votka şişesini onun yanına bal kavanozunu diğer taraftaki limon sıkacağına da limonu koyun. Makineyi açma kapama düğmesine basarak çalıştırın.
2, Sağ tarafta yanında nota işaretleri bulunan düğmeyi dik konuma getirin.3, Alttaki piyano tuşlarından soldan 2.ye basın.4, Şimdi de sağ taraftaki düğmeyi sağa çevirin,5, Piyanonun soldan 3. tuşuna basın.6, Bal düğmesine, limon düğmesine ve buz düğmesine basın.7, Barmen düğmesine basın...
Helena içkiyi içecek ama sesinden pek memnun kalmayacak. Onu cesaretlendirmek için barın kenarına bardağı koyun ve Helena ile konuşun. Tekrar şarkı söyleyecek ve bardağı çatlatacak. Helena hazırlanmak için ayrılacak, otelden çıkın ve zepline binin(telefon çalacak) Helena gelecek ve demoyu izleyeceğiz.

BÖLÜM 5 KOMKOLZGRAD
Kaçış:
Hemen Helena’nın kafesine gidin kilide yakından bakın penseyi kullanıp kesin. Kafese girin org çalan makinenin ellerini tornavida ile sökün. Helena’nın peşinden gidin. Kate kapıyı açacak ve Helena çıkacak o sırada parmaklıklar inecek bu seferde Kate içerde kalacak. Sağ taraftaki asansöre binin aşağıya inin. Yolun sonundaki diğer asansöre gidin burada bir bomba göreceğiz, geri çekileceğiz ve patlayacak. Tekrar bombanın patladığı yöne gidin, havalandırma kapağının açık olduğunu göreceksiniz.Buradan dışarıya çıkın, trenin ön tarafına gidip Oscar ile konuşun. Trene binin (telefon çalacak) Trenden çıkın Oscar’la konuşun. Asansörün olduğu yere gelin buradaki kutudan dinamiti alın. Büyük demir yapının bacak kısmında dinamiti kullanın trene binin.

BÖLÜM 6 ARALBAD

Trenden inin, ön tarafa yürüyün Oscar ile konuşun. Soldaki yakıt doldurma mekanizmasının vanasını çevirin kolu çekin. Otele girin Felix ile konuşun, Oscar’ın yanına dönün tekrar konuşun, bu sırada Felix gelecek ve bize bir paket geldiğinden bahsedecek. Otele dönün TV’nin yanındaki koliye bakın Mamut oyuncağını alın. Bu sırada telefon çalacak, büyük demir kapıdan girin soldan devam edip bar bölümüne gidin, Helena ile konuşun. O gittikten sonra buradaki kapıdan dışarıya çıkın, bankta bir adamın oturduğunu göreceksiniz. Sonunda Hans’ı bulduk. Onunla konuşun ve oyunun sonunu izleyin.

Hiç yorum yok: